中心介紹      服務項目      最新消息      醫療團隊      門診時間      與我連絡
‧  【限時】父親節專案    
 
 
 
生化檢驗相關問題
Q1:癌症篩檢是怎麼做的?                                        How is cancer screening performed?
Ans:

我們的癌症篩檢以抽血的方式做檢查。

Our cancer screening is done by taking blood samples.

Q2:癌症篩檢抽血結果準確嗎?                                      Is the result of cancer screening accurate?
Ans:

癌症篩檢敏感度很高,這是基本的篩檢,若有異常則需要進一步檢查。

Cancer screening is highly sensitive. This is only the basic screening, if there is abnormality, and then there will be further examination.

Q3:你們所謂血液檢查全套是指哪些項目?半套的檢查內容呢?                       What does a full blood sample set examination include? What does half set include?
Ans:

所謂全套血是指血球種數及血球分類,半套只有檢驗血球種數。

A full blood sample set includes the types and the number of red blood cells. The half set only includes the number of red blood cells.

Q4:腎功能檢查是什麼?                                        What is renal function examination?
Ans:

主要是抽血檢驗尿素氮及肌肝酸數值是否有偏高。

It is an examination that takes blood samples and looks at whether bun and creatinine is abnormal.

Q5:痛風檢查怎麼作呢?是抽血、還是其他的方式檢查會不會痛?                       How is gout examination performed? Is it taking blood samples or other ways of examination? Does it hurt?
Ans:

痛風檢查是抽血檢驗血中的尿酸指數情形,這部分在您抽血檢驗同時一併做,不會分次抽血。

The examination is done by taking blood samples and looks at the Uric Acid level. This will be done all at once while the nurse takes blood samples.

Q6:什麼是C反應蛋白?                                         What is C- reactive protein?
Ans:

C反應蛋白主要是檢查目前你身體裡面有沒有感染的情形,這項檢查可以精確告訴我們,就算你還沒有症狀也可以檢驗出來身體是否有發炎反應。

C-reactive protein is an examination that tells the doctor whether there is an infection in your body. This examination can accurately tells the doctor whether there is an inflammation in your body even before the symptoms occur.

Q7:甲狀腺功能是檢查什麼的?                                      How is thyroid examination performed?
Ans:

是以抽血的方式,檢查人體新陳代謝率的指標。

It is done by taking blood samples and looks at the person’s metabolism and see whether it matches the standard.

Q8:如果檢查愛滋病及梅毒有反應你們會怎麼處理?                            What is the response to if a person is Aids positive and syphilis positive?
Ans:

健康檢查的部分,所有的結果我們會讓您個人了解,依據報告結果必要時仍須向衛生單位提報。

In terms of the health check, we will let you know all the details and results of the report. We still have to report to the Health department.

Q9:你們抽血檢查的報告要多久才會出來,我會等很久嗎?                           How long does it take for the blood sample report to come out? Do I have to wait a long time?
Ans:

如果是常規性的檢查約30分鐘就可以知道結果,只有血清免疫的方面需要7-10天的時間。

If is a routine examination, then you can know the results in 30 minutes. Only the blood serum immunoglobin requires 7-10 days.

Q10:類風濕性關節炎跟關節炎一不一樣,可以驗得出來嗎?                       There is a difference between Rheumatoid Arthritis and Arthritis. Is it possible to find out by taking blood samples?
Ans:

是不一樣的,類風濕性關節炎在血液裡面會有特定的變化,但一般的退化性關節炎是不會有的。

It is different. There will be a specific change in blood associated with Rheumatoid Arthritis, and the change is not seen in arthritis.

 
如果你不知道您的症狀需要選擇什
麼診別就醫;那麼您可以透過我們
的門診建議功能,於下方輸入您的
症狀並按下 按鈕,我們就能在
第一時間為您提供符合您症狀的診
別建議喔!
 
 
線上預約
 
 
 
 
 
 
 
版權所有 © 2014 New Generation Health Management Center / 新中興健康管理中心
新北市板橋區民生路一段3號7樓 (正隆廣場、第一銀行樓上) / info@nghmc.com